skip to Main Content

Een spinnewiel, een haakse slijper, een bril en een metalen beeldje van een fiets. Het zijn maar enkele van de bijzondere objecten die zaterdag ter reparatie werden aangeboden bij Repair Café Tiel. Na een succesvolle opening eind vorig jaar, was ook de tweede editie in Tiel druk en gezellig.

Mooie score
Coördinator én reparateur Dieter Kwint zit te worstelen met een strijkijzer van Tefal. “Ik krijg ‘m gewoon niet open. Het is net alsof de fabrikant niet wíl dat het apparaat wordt gerepareerd,” zegt hij verontwaardigd. Mensen die bij het Repair Café betrokken zijn, zullen het al vaker hebben gehoord. Gelukkig kon er tijdens de repareerbijeenkomst in kringloopwinkel Secunda veel wél gered worden van de sloop. De cijfers: van de 52 reparatieverzoeken, waren er 18 geslaagd en 5 half geslaagd. Een mooie score!

Sieraden
Toos Groen van de organisatie is tevreden: “Het was lekker druk en we kregen erg positieve reacties van de bezoekers. Uit de ingevulde evaluatieformulieren blijkt dat de meeste mensen tevreden waren.” Het overgrote deel van de aangeboden reparaties betrof elektrische apparaten, zoals waterkokers, dvd-spelers en koffiezetapparaten. Voor de vrijwilligster die sieraden kan repareren waren helaas nog weinig klanten. De organisatoren gaan daarom extra reclame maken voor de sieradentafel. Volgende editie: zaterdag 9 maart.

Repair Café Tiel is een initiatief van Lets Tiel en Transition Town Tiel.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top