skip to Main Content

Ook in Noord-Overijssel is het Repair Café doorgedrongen! Steenwijkerland ging er op zaterdag 19 januari mee van start. In de kringloopwinkel in Tuk, een van de dorpen die de gemeente omvat, waren allerlei mensen bijeengekomen voor de feestelijke opening. Ook de Repair Bus van de landelijke Stichting uit Amsterdam was aanwezig.

Gerlies Nekeman van de Rabobank roemde het duurzame en sociale aspect van het initiatief. Namens het Rabobankfonds Meppel-Steenwijkerland overhandigde zij de lokale organisatoren een waardecheque van 1000 euro om het Repair Café in de beginfase te ondersteunen.

Handwerktechnieken
Heel veel reparaties werden tijdens het eerste Repair Café nog niet verricht, al kwamen er wel een naaimachine, een radio-cassetterecorder en nog enkele kapotte voorwerpen op tafel. Veel Steenwijkerlanders kwamen vooral een kijkje nemen. “Steenwijkers kijken graag even de kat uit de boom”, zei Annemiek Obbink-Stemerdink, die als vrijwillig naaister aanwezig was.

Obbink-Stemerdink werkt ook professioneel als naaister. Aan het Repair Café doet ze om verschillende redenen mee. “Ik doe het deels voor de kennisoverdracht. Veel handwerktechnieken dreigen verloren te gaan. Dat vind ik jammer. Ik vind het leuk om mensen te laten zien wat een leuke dingen je allemaal kunt doen met textiel. En verder vind ik het gewoon gezellig.”

Prachtig
Aan de naaitafel werd een wollen trui van mede-organisator Sabine Lange prachtig gerepareerd door twee bezoeksters die hun vilttechniek wilden oefenen. “Hij wordt zo mooi, ik gooi hem nu nooit meer weg”, zei Lange.

Vrijwilligers gezocht
Repair Café Steenwijkerland kan nog handige vrijwilligers gebruiken! Meedoen? Stuur een mailtje naar de organisatoren.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top