skip to Main Content

Afbeelding 2De reparatiehandleiding voor Senseo’s krijgt ook buiten Repair Café-kring veel waardering. De makers van de handleiding, Bob en Simon van Repair Café Deventer en Wageningen, hebben er nu zelfs een prijs mee gewonnen. De prijs – 500 euro – werd op 24 mei aan hen uitgereikt door Sietz Leeflang, oprichter van Stichting De Twaalf Ambachten.

Bob van Dongen en Simon Brattinga maakten de handleiding voor Senseo’s aan de hand van reparatietips en -ervaringen die ze onder meer verzamelden tijdens een geslaagde Senseo-dag in november. Inmiddels is deze handleiding via het Repair Café-forum al bijna drieduizend keer gedownload.

Enorme prestatie
Sietz Leeflang werd via de nieuwsbrief van Stichting Repair Café Nederland attent gemaakt op de Senseo-handleiding. Sietz en Anke Leeflang richtten Stichting De Twaalf Ambachten in 1987 op om ‘mens- en milieuvriendelijke bedrijvigheid’ te bevorderen.

Volgens Leeflang past het werk van Bob en Simon perfect bij de doelstelling van Stichting De Twaalf Ambachten. “Bob en Simon hebben een enorme prestatie geleverd met hun handleiding. De heren hebben elk mogelijk mankement aan de Senseo weten bloot te leggen en hebben het allemaal schitterend geïllustreerd.” Volgens Sietz Leeflang is de handleiding dankzij het heldere taalgebruik en de didactische opbouw bovendien begrijpelijk voor amateur-reparateurs.

Helemaal van deze tijd
Bob en Simon kregen de prijs tijdens de openingsuren van Repair Café Deventer uitgereikt. Bob: “Het was een enorme eer om deze prijs van Sietz Leeflang te krijgen, een autoriteit op het gebied van duurzaamheid. De prijs geeft aan dat de reparatiehandleiding en het Repair Café helemaal van deze tijd zijn. De macht van de producent wordt kleiner en burgers slaan de handen ineen!”

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top