skip to Main Content

Uit onderzoek van masterstudenten Industrial Ecology blijkt dat Repair Cafés bijdragen aan een duurzame leefstijl. Een team van internationale studenten van de TU Delft en de Universiteit Leiden onderzocht de kracht van het Repair Café.

Wat zijn volgens het onderzoek de krachten van het Repair Café? De vrijwilligers zijn enthousiast en de bezoekers tevreden. De Repair Cafés maken geen hoge kosten. Ze voorkomen bergen afval. En doen dat zonder financiële steun van de overheid.

Zijn er sterke punten dan zijn er ook zwakkere. Zo zijn onder de vrijwilligers en bezoekers ouderen beter vertegenwoordigd dan jongeren. Ook is er een tekort aan vrijwilligers. En de weerstand bij fabrikanten is nog altijd groot.

IJzersterk met oplossingen
Wat zijn de oplossingen? Volgens het internationale onderzoeksteam zou het helpen als de overheid meer aandacht zou besteden aan de weerstand bij fabrikanten. En Repair Cafés zouden zelf nog meer kunnen doen aan promotie via de media. Dat dit laatste werkt, zien we aan Repair Café Bussum, dat een ijzersterk PR-beleid voert en per bijeenkomst gemiddeld 70 bezoekers trekt.

Voor de statistieken werkten de masterstudenten samen met Repair Cafés in Rotterdam, Den Haag en Delft. Ze ontdekten daar dat 75 procent van de bezoekers het Repair Café bezoekt om te leren repareren. Meer dan 90 procent zei afval te willen voorkomen. En bijna iedereen gaf aan anderen in hun omgeving aan te moedigen ook naar een Repair Café te gaan. Conclusie van het onderzoek: Repair Cafés dragen bij aan een duurzame leefstijl!

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top