skip to Main Content

Ook dit jaar maakt het Repair Café weer onderdeel uit van de Dutch Design Week! Reparateurs van diverse Repair Cafés nemen vanaf morgen hun intrek in het Hara Hachi Bu Dorp op DDW.

Laat een beetje ruimte

‘Hara Hachi Bu’ is Japans voor ‘Eet tot je 80% vol zit’. Eet niet tot je niet meer kunt, maar tot je geen honger meer hebt. Laat een beetje ruimte. In het Hara Hachi Bu Dorp staan twaalf hergebruikte tuinhuisjes in een cirkel. Samen vormen ze een oefenterrein waar bezoekers kunnen leren minder te doen, een stap terug te nemen en te gaan voor genoeg in plaats van meer.

Het dorp is een initiatief van ontwerper Arne Hendriks. Hij is oprichter van de Hara Hachi Bu Universiteit (HHBU). Dat is een plek om te studeren en verhalen te vertellen, een plek om te oefenen en collectief te reflecteren op wat het betekent voor de mensheid om een stap van 20 procent terug te zetten.

Gratis toegankelijk

Het Hara Hachi Bu Dorp op DDW is te vinden naast het Ketelhuisplein op Strijp-S. Het is van 16 tot en met 24 oktober gratis toegankelijk tussen 11.00 en 18.00 uur. Bezoekers hoeven zich niet vooraf te registreren.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top