skip to Main Content

Na de versoepeling van de coronamaatregelen zijn diverse Repair Cafés deze zomer weer van start gegaan. Vaak met de nodige aanpassingen. Uit Delft ontvingen we onderstaand verslag, dat de eerste ervaringen met dit Repair Café nieuwe stijl beschrijft.

Repair Café Delft is weer open

Op 4 juli heeft Repair Café Delft haar deuren weer een stukje geopend. Vanaf het begin van de coronacrisis was er in Delft alleen sprake van online hulp via Facebook, Whatsapp en telefoon. Zo werd een beperkt aantal reparaties thuis uitgevoerd. Met ingang van de versoepelingen per 1 juli kreeg het Repair Café Delft van het Science Centre van de TU Delft de beschikking over een fraaie werkruimte met eigen ingang en goede ventilatie- en routemogelijkheden.

Plattegrond met 1,5 meter afstand

Om de 1,5 meter afstand te kunnen bewaren maakte een bouwkundig opgeleide vrijwilliger de hieronder afgebeelde plattegrond. Acht reparateurs en acht bezoekers blijken zo op verantwoorde wijze gelijktijdig in de ruimte te passen.

Daarnaast is ervoor gezorgd dat bezoekers vooraf hun reparatie aanmelden via Google Forms. Op deze manier kan een tijdschema worden gemaakt met een indicatie van hoe laat reparaties door de verschillende reparateurs ter hand kunnen worden genomen. De bezoekers krijgen per e-mail te horen wanneer ze met hun reparatie kunnen komen. Wanneer het schema vol is, worden resterende aanmeldingen op een wachtlijst gezet.

Natuurlijk komen er ook mensen die hun reparatie niet vooraf online hebben aangemeld. Deze kunnen alleen worden geholpen wanneer andere reparaties sneller klaar zijn dan verwacht.

Werkwijze bevalt goed

Deze manier van werken beviel zowel de reparateurs als de bezoekers goed. Het recept is op 18 juli herhaald. Daarmee heeft Repair Café Delft in de maand juli toch weer zo’n 70 mensen op locatie kunnen helpen. Voor 1 augustus staan er al weer twintig reparaties op de wachtlijst. Het is voor de organisatie best wel wat extra werk zo, maar het gaat heel goed.

De 1,5 meter afstand is in Repair Café Delft goed te handhaven

Ook een corona-proof Repair Café organiseren? Download ons document met Ideeën voor Repair Café in de 1,5 meter-samenleving.

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. De huidige (3-8-2020) foto bij het stukje over “De 1,5 meter afstand is in Repair Café Delft goed te handhaven” lijkt me niet helemaal overeen te stemmen met het voornemen…..
    Is het een idee om dat even te corrigeren ?

  2. Als ik een inschatting maak van de bezoekers van ons Repair Café, dan zie ik weinig perspectief in het vooraf aanmelden van reparaties via internet. Hoe zouden wij toch onze doelgroep van dienst kunnen zijn met de 1,5m-regels? Dank voor suggesties alvast.

    1. Als het gebruik van internet het probleem is, dan is een mogelijkheid voor telefonische aanmelding misschien de oplossing? Wellicht ontvang je in de besloten Facebookgroep RepairCafeNederland meer ideeën voor het aanvaardbaar houden van het aantal bezoekers, opdat er 1,5m afstand gehouden kan worden. Veel succes!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top