skip to Main Content

tuingereedschapDe barbecue en de tuintafel staan al buiten, maar de tuinstoelen blijken ineens te zijn doorgezakt en bovendien zijn de snoeischaren bot! Repair Café Oegstgeest zorgt er op zaterdag 22 maart met een speciale tuineditie voor dat de bewoners van Oegstgeest dit weekend zonder problemen de tuin in kunnen.

Workshop snoeischaren slijpen
Het gaat goed met Repair Café Oegstgeest: met een gemiddelde van 85 reparaties per keer en een vaste ploeg van 32 vrijwilligers is het één van de grootste Repair Cafés van Nederland. Organisator Tet Hiltermann: “Regelmatig koppelen we een actueel thema aan het Repair Café, om nog wat extra publiciteit te genereren en bezoekers te trekken. Dit keer is de tuin aan de beurt!”

Bezoekers kunnen meedoen aan een workshop snoeischaren slijpen. Tet: “We willen het ‘zelf doen’ stimuleren, in het kader van leren repareren. Eerder gaven we bijvoorbeeld workshops bandenplakken. Doordat iedereen bezig is, is het altijd heel gezellig!”

Plantendokter
Planten zijn ‘in’ bij het Repair Café. Eerder waren er al plantendokters aanwezig in Repair Café Uden en Repair Café Nieuwegein. Ook in Oegstgeest is er dit keer een plantendeskundige bij. Bezoekers mogen hun plant meenemen, maar als die moeilijk verplaatsbaar is, is dat volgens Tet geen probleem: “De partner van één van onze vrijwilligers zal zaterdag uitgebreid advies geven op het gebied van tuinieren.”

Naast je tuinstoel, je werkoverall en je maaimachine kun je natuurlijk ook gewoon met andere reparaties langskomen. Het Repair Café in Oegstgeest vindt plaats op 22 maart, van 10:00-13:00 uur.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top