skip to Main Content

Na twee succesvolle try-outs in 2011 is Repair Café Nijmegen afgelopen weekend officieel geopend. In een stampvolle zaal in het Oud Burgeren Gasthuis verrichtte wethouder Tankir (zie foto) de openingshandeling: hij naaide een lusje aan een verzamelzak voor herbruikbare plastic tasjes. Daarna was er voor alle aanwezigen echt Nijmeegs mariekenbrood.

Tankir, wethouder voor onder meer wijken in Nijmegen, prees het Repair Café-initiatief. “Het Repair Café is goed voor het milieu, maar het is ook een gelegenheid voor mensen uit de wijk om elkaar te ontmoeten. We doen dat tegenwoordig minder dan vroeger, en dat is jammer.” Tankir zei te hopen dat er in meer Nijmeegse wijken Repair Cafés ontstaan.

Leuk en bijzonder
Repair Café Nijmegen is een initiatief van de plaatselijke Transition Town-groep. Organisator Cecile van de Pol kwam in 2010 al een keer naar een Repair Café-bijeenkomst in Amsterdam. Ze wist meteen dat ze zoiets ook in Nijmegen wilde opzetten.

“Mede door het enthousiasme van mensen als Cecile zijn we in Amsterdam gaan nadenken over een manier om het Repair Café door het hele land te verspreiden”, vertelt Martine Postma van de Stichting Repair Café, die de opening bijwoonde, samen met twee reparateurs uit Amsterdam. “Ik vond het dan ook erg leuk en bijzonder om er tijdens de officiële opening bij te zijn.”

Elke 3e zaterdag van de maand
Repair Café Nijmegen is vanaf nu elke derde zaterdag van de maand open, tussen 11.00 en 14.00 uur. Vaste locatie is de atelier-zaal van het Oud Burgeren Gasthuis, Prof. Cornelissenstraat 2, Nijmegen.

TV Nijmegen
Twee dagen voor de opening werden Cecile van de Pol en mede-organisator Olav Buunen geïnterviewd bij TV Nijmegen. Bekijk het interview hier:

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top