skip to Main Content

Na een succesvolle proefperiode, heeft ook Mijdrecht nu een eigen Repair Café! Wethouder Kees Schouten van Milieu en Duurzaamheid verrichtte op 8 december de officiële opening. Hij deed dat door zijn kapotte stofzuiger te laten repareren. Het was gezellig druk in de Buurtkamer. Daar wordt vanaf nu twee keer per maand een Repair Café gehouden.

Trots
Het Repair Café in Mijdrecht (gemeente de Ronde Venen), is een initiatief van Stichting De Baat. Directeur Mieke Telder is trots: “De Buurtkamer is een groot succes. We organiseren hier al twee jaar allerlei activiteiten voor jong en oud. Het Repair Café past er heel goed bij. Het gaat ons er natuurlijk om dat zo min mogelijk kapotte spullen op de vuilnisbelt belanden. Maar ook het sociale aspect is zeer belangrijk: ontmoeten en kennis overdragen.”

Succes
De Buurtkamer heeft speciaal voor het Repair Café een naastgelegen garage kunnen huren. Vrijwillige reparateurs, gastvrouwen en naaisters waren snel gevonden. Wethouder Schouten: “Ik heb ook wijkgericht werken in mijn portefeuille, en het Repair Café is daar een perfect voorbeeld van. Ik verwacht dat het een groot succes wordt.”

De lokale pers was ruim vertegenwoordigd tijdens de opening. Een reportage van Midpoint Live is eind december te zien op Midpoint FM&TV.

Veel en grote reparaties werden er op de openingsmiddag nog niet verricht. Een stoel kreeg nieuwe poten en een houten spiegellijst werd gerestaureerd. De stofzuiger van de wethouder was snel gemaakt: er zat een servetje vast in de slang.

Bewoners kunnen iedere 2e en 4e donderdag van de maand tussen 14.00 tot 16.00 uur terecht in het Repair Café De Ronde Venen in de Buurtkamer Mijdrecht (G. van Aemstelstraat 5).

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top