skip to Main Content

Nederland is weer een Repair Café rijker! In de Buurtkamer van Mijdrecht werd op 13 oktober het eerste lokale Repair Café gehouden. Organisator Stichting De Baat maakt er meteen een terugkerende activiteit van: Mijdrechtenaren zijn vanaf nu elke 2e en 4e donderdag van de maand welkom tussen 14.00 en 16.00 uur, voor allerlei reparaties. En gezelligheid! Meer lezen…

Stichting De Baat wil met het Repair Café de Buurtkamer een nieuwe impuls geven. “De Buurtkamer is een prachtige, gezellige ruimte waar 55-plussers uit de omliggende wijk elkaar kunnen ontmoeten”, vertelt Annie van Gelder van De Baat. “We organiseren er al twee jaar allerlei activiteiten. Een bezoekster kwam met het voorstel om ook een Repair Café aan het aanbod toe te voegen.”

Kennisoverdracht
Dat voorstel viel in goede aarde. Van Gelder: “Bij ons komen veel wat oudere mensen, die over allerlei vaardigheden beschikken. Het lijkt ons leuk als die mensen hun reparatiekennis in het Repair Café kunnen overdragen aan de jongere generatie. Want het Repair Café is uitdrukkelijk toegankelijk voor iedereen – jong en oud – in de gemeente De Ronde Venen, waaronder Mijdrecht valt. Zo doen we met zijn allen iets voor het milieu. En er ontstaan nieuwe sociale contacten in de buurt, dat is helemaal mooi!”

De organisatoren willen voor het Repair Café ook gaan samenwerken met de plaatselijke kringloopwinkel Kringkoop.

Repair Café Mijdrecht draait de komende weken proef. In december volgt een groter opgezette opening. Daarbij zal dan ook de Repair Bus van de Stichting Repair Café aanwezig zijn.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top