skip to Main Content

Het eerste Repair Café in Leiden beleefde zaterdag een mooie start. Het was druk en gezellig in de Weggeefwinkel aan de Lammenschansweg. Tientallen mensen kwamen langs met kapotte apparaten, kleding, fietsen en er was zelfs een motorfiets. Wethouder Roos van Gelderen, die de officiële opening verrichtte, hielp mee met het repareren van haar kapotte stoel.

De wethouder was aangenaam verrast door het enthousiasme van de Leidenaren. “Ik ben blij dat zich zoveel vrijwilligers hebben aangemeld voor het Repair Café. Dit project maakt gebruik van de kracht van mensen en dat is precies wat de gemeente ook wil”, aldus van Gelderen. Ze gaf zelf het goede voorbeeld en nam de zaag ter hand om samen met een van de vrijwilligers haar stoel te repareren.

Media
Er werden veel fietsen ter reparatie aangeboden. Verder waren er waterkokers, een printer, een lamp en een motor. De Repair Bus van de Stichting Repair Café was natuurlijk van de partij met twee reparateurs. Aan media-aandacht was ook geen gebrek. Het Leidsch Dagblad kwam langs en maakte behalve een artikel ook een filmpje. En de BBC had een radioverslaggeefster naar Leiden gestuurd.

Schouders eronder
Liselotte Vandikkelen, die het Repair Café samen met een enthousiaste groep vrijwilligers heeft opgezet, was tevreden. “Het werd tijd dat er een Repair Café in Leiden kwam. Toen ik erover hoorde in het Groene Idee Café, hebben we de schouders eronder gezet. Er kwamen ontzettend veel mensen op af.”

Meer locaties
Het Leids Repair Café zal de komende tijd op verschillende locaties actief zijn. Er zijn contacten met buurthuizen en er komt een Repair Café in de Kinderboerderij in de Merenwijk.
Deskundigen op het gebied van textiel, huishoudelijke apparaten of techniek die willen meehelpen, kunnen zich melden via [email protected]

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top