skip to Main Content

Reparatie_knuffelbeest_+ logoHet gaat goed met de Repair Cafés in Nederland! Hun bezoekersaantal stijgt vaak en ze kunnen vrij makkelijk goede reparateurs vinden. Ook denken veel organisatoren dat er in hun gemeente nog meer Repair Cafés bij kunnen. Dat blijkt uit een enquête die Stichting Repair Café Nederland heeft gehouden onder haar netwerk.

Hoge respons
De enquête werd uitgevoerd omdat Stichting Repair Café Nederland zich bezint op de toekomst. Na de spectaculaire groei van het aantal Repair Cafés in 2012 en vooral 2013, denkt het landelijk bureau na over de vraag: hoe nu verder? De uitkomsten van de enquête helpen daarbij.

106 Repair Café-organisatoren hebben de vragenlijst ingevuld. Daarmee had de enquête een hoge respons, van 52 procent. Dat getuigt van grote betrokkenheid onder de organisatoren in het land.

Landelijk bureau moet blijven
De Repair Cafés tonen zich tevreden over de diensten van het landelijk bureau. Onder meer de bindende kracht, kwalitatief goed ondersteuningsmateriaal en de publiciteit die het landelijk bureau genereert voor het Repair Café-concept, werden genoemd als sterke punten. De respondenten vinden dan ook dat het bureau moet blijven bestaan.

Een ruime meerderheid (60 procent) vindt het redelijk als lokale Repair Cafés in de toekomst iets gaan betalen voor concrete producten en diensten van het landelijk bureau. Een jaarlijkse bijdrage spreekt minder aan, omdat de Repair Cafés het in veel gevallen moeilijk vinden om zelf voldoende inkomsten te genereren. Er moet dan ook nog worden nagedacht over de manier waarop het landelijk bureau de Repair Cafés adequaat van dienst kan zijn.

De Repair Café-organisatoren die de enquête hebben ingevuld, hebben het rapport ervan inmiddels ontvangen. De overige organisatoren kunnen het opvragen bij Stichting Repair Café Nederland. Vermeld wel even van welk Repair Café je bent!

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top