skip to Main Content

De organisatoren van het eerste Repair Café van Duitsland hebben de smaak te pakken. Na vier succesvolle repareerbijeenkomsten in een fabrieksgebouw in Keulen is de animo om door te gaan groot. “Het is nuttig en gezellig. Het Repair Café heeft een grote toekomst in Duitsland,” aldus organisator Martin van de Keulse Dingfabrik.

De mensen van Dingfabrik Keulen hoorden voor het eerst over het Repair Café toen ze een reportage zagen over Repair Café Amsterdam-Oost op de Duitse televisiezender ZDF. “Het idee sprak ons erg aan. Kapotte spullen een nieuw leven geven en daarmee een positieve bijdrage leveren aan het milieu”, vertelt Martin Wisnioswki, een van de organisatoren van Repair Café Keulen.

Waarom besloten jullie zelf een Repair Café op te zetten?
“Wij zijn bij de Dingfabrik altijd bezig om op een creatieve manier met spullen om te gaan. We hebben een FabLab waar van alles wordt ontworpen en waar uitvinders met oude en nieuwe spullen werken. Onze leden vinden duurzaamheid en recycling belangrijk. Het Repair Café-concept past daarom goed bij ons.”

Zijn jullie tevreden met de resultaten tot nu toe?
“Heel erg. De opkomst is elke bijeenkomst hoger en we krijgen enthousiaste reacties van bezoekers. Iedereen beleeft veel plezier aan het samen repareren en het delen van kennis. De mensen gaan helemaal blij met hun gerepareerde spullen naar huis. We hebben ook al veel media-aandacht gehad.”

Is het Repair Café belangrijk voor Duitsland?
“Het Repair Café heeft een grote toekomst in Duitsland. Dit zou wel eens het begin kunnen zijn van een grotere culturele en duurzame beweging in Duitsland. De mensen staan hier heel erg voor open. Er zijn veel bezoekers uit andere steden geweest die zelf ook een Repair Café willen starten. Het zou mij niet verbazen als er binnenkort in Aken, Düsseldorf en Berlijn ook Repair Cafés zijn. En in Celle gaan ze binnenkort ook van start.”

Het volgende Repair Café Keulen is op zaterdag 13 oktober. Kijk hier voor meer informatie. Het Repair Café in Celle is op dinsdag 25 september.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top