skip to Main Content

Radicale_vernieuwersHet Repair Café is, volgens het weekblad Vrij Nederland, een van de beste ideeën voor een betere wereld. Het initiatief werd op 6 maart in Amsterdam benoemd tot Radicale Vernieuwer 2013. Uit meer dan vierhonderd inzendingen koos een jury onder leiding van Herman Wijffels in totaal 23 ‘radicale vernieuwers’.

Duurzaamheidsvoorvechter Wijffels noemde de 23 prijswinnaars ‘laboratoria van hoop’. “Waar de oude orde steken heeft laten vallen, pakken zij het op”, zei hij. ‘Verbinding’ noemde Wijffels een centraal begrip dat hij terugzag bij alle 23 vernieuwers. “Verbinding tussen mensen, maar bijvoorbeeld ook de relatie tussen producten en grondstoffen.”

Wijffels noemde het goed dat initiatieven als het Repair Café en bijvoorbeeld ook Fairphone, dat zich inzet voor een eerlijke mobiele telefoon, die relatie weer zichtbaar maken.

De verkiezing van de Radicale Vernieuwers is een gezamenlijke actie van Vrij Nederland en Kennisland, een organisatie die werkt aan maatschappelijke vernieuwing.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top