skip to Main Content

MW-RCF-13-33-kleinRepair Cafés zijn goed voor het milieu maar óók voor de mensen die eraan meedoen. Buurtgenoten ontmoeten elkaar, vrijwilligers leren iets van en aan anderen en voelen zich gewaardeerd. Op zaterdag 27 september is het Repair Café onderdeel van de Week Tegen De Eenzaamheid in Sliedrecht.

Week tegen de eenzaamheid
Repair Café Sliedrecht, dat in oktober officieel opengaat, is tijdens de Week Tegen De Eenzaamheid aanwezig om buurtbewoners kennis te laten maken met het Repair Café en om een steentje bij te dragen tegen eenzaamheid. Ook de Repair Bus van Stichting Repair Café Nederland is erbij.

Judy Weterings, organisator van Repair Café Sliedrecht kwam op het idee: “Eenzaamheid is een taboe, mensen lopen er niet graag mee te koop. In het kader van De Week Tegen De Eenzaamheid gingen we op zoek naar leuke manieren om eenzaamheid te verdrijven.”

Volgens Judy is het Repair Café een mooie oplossing. “Het Repair Café bestrijdt het gevoel van alleen zijn op een subtiele manier. Het is een positief concept. Je komt langs met een kapotte koffiemolen onder je arm, je maakt een praatje met de gastvrouw en de buurman die op zijn beurt zit te wachten. Terwijl je samen een apparaat repareert, ontmoet je je buurtgenoten op een ongedwongen manier.”

Bezoeken
Belangstellenden kunnen Repair Café Sliedrecht en de Repair Bus op zaterdag 27 september tussen 11:00 en 15:00 uur vinden op het Burgemeester Winklerplein in Sliedrecht.

Vanaf 4 oktober gaat Repair Café Sliedrecht officieel van start. Bezoekers kunnen er voortaan elke eerste zaterdag van de maand tussen 10:00 en 13:00 uur terecht.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top