skip to Main Content

Het fenomeen Repair Café zet niet alleen groepen buurtbewoners aan tot meer repareren. Ook de medewerkers van Agentschap NL – dat samen met de Stichting DOEN de activiteiten van de Stichting Repair Café financiert – zijn sinds deze week in de ban van repareren als alternatief voor weggooien. Ze willen in Zwolle een eigen Repair Café opzetten.

Agentschap NL organiseerde afgelopen dinsdag in Zwolle een Repair Café als activiteit voor het personeel in het kader van de Week van de Duurzaamheid. “In Zwolle wordt bij Agentschap NL de WBSO uitgevoerd, dat is een regeling van de overheid om technische innovatie te stimuleren”, vertelt medewerker Jan-Willem Hiddink. “De ambtenaren die hier zitten, zijn mensen met een technische achtergrond. Zij legden graag even het papierwerk aan de kant om de soldeerbout ter hand te nemen.”

Flatscreen tv
De resultaten waren niet mis, vertelt Hiddink. “Er zijn een aantal laptops gerepareerd, telefoons en een accuboor. Maar de grootste triomf van de techneuten was wel de flatscreen breedbeeldtelevisie die na enig soldeerwerk werkend het pand verliet!”

Het Repair Café zoemt volgens Hiddink nog na in de wandelgangen. “Er worden nu plannen gesmeed om met enige regelmaat een Repair Café in Zwolle te organiseren.”

Doe mee in het Repair Café!
De medewerkers van Agentschap NL kunnen daarbij nog meer handige vrijwilligers uit Zwolle en omstreken gebruiken. Ook niet-techneuten zijn welkom, bijvoorbeeld om de naaitafel van het Repair Café te bemannen. Meedoen? Stuur een mailtje naar de organisatoren in Zwolle en meld je aan!

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top