skip to Main Content

Het eerste Repair Café in het buitenland is een feit. Op zondag 22 juli organiseert het Goodlife Centre in de Londense wijk Waterloo een Repair Café. Ook elders in het Verenigd Koninkrijk wordt serieus overwogen Repair Cafés te gaan opzetten.

Bij het Goodlife Centre worden diverse doe-het-zelf bijeenkomsten en -cursussen gegeven en kunnen deelnemers leren hoe ze hun spullen zelf kunnen opknappen en repareren. “Het Repair Café past perfect bij ons”, aldus oprichtster Alison Winfield-Chislett. “We hopen dat het Repair Café de Londense bevolking leert dat hun spullen waardevol zijn en vaak een tweede leven kunnen krijgen door ze te repareren.”

Menders Symposium
Repareren wordt ook in het Verenigd Koninkrijk een steeds belangrijker onderwerp. Afgelopen maand werd voor het eerst het Menders Symposium gehouden in het Lake District. Repareerfanaten uit het hele land kwamen daar bij elkaar voor een vier dagen durend congres over repareren.

Enthousiast
Martine Postma van de Stichting Repair Café was uitgenodigd om te vertellen over het door haar bedachte concept en over de ervaringen in Nederland. Veel mensen raakten enthousiast en willen nu ook Repair Cafés beginnen in het Verenigd Koninkrijk. De Stichting Repair Café wil hen daarbij graag ondersteunen. Op dit moment wordt daarom gezocht naar internationale financiering om het succesvolle concept in het buitenland uit te rollen.

Toss it? No way!
Martine Postma is blij met de inspanningen van de mensen van het Goodlife Centre. “Het wordt vast een groot succes. Geweldig dat de Londenaren nu ook leren hoe ze hun spullen kunnen repareren, onder het motto: Toss it? No way!”

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top