skip to Main Content

Het tweede Repair Café in de Amsterdamse wijk De Pijp werd gisteren drukbezocht. Zeker 60 buurtbewoners kwamen met kapotte spullen naar het Ostadetheater. Daar was het, al snel na de start om 12 uur, een drukte van belang.

Patiënten
Onder meer de volgende patiënten werden bin- nengebracht: een piano- kruk met verkeerd geboorde gaatjes, een gescheurde stofzuiger- slang, een staande lamp waarvan het kogelgewricht niet goed draaide, een cassetterecorder met vastzittende cassette, een kapotte staafmixer, een sieradendoosje met deksel waarvan de scharnieren hadden losgelaten, een loszittende speelgoed spoorwegovergang, diverse broeken met kapotte ritsen, vestjes met ontbrekende knopen, wollen truien met mottengaatjes en een tafelkleed met een grote slijtplek in het midden.

De handen vol
Elektriciens Willem Bos en Gerald Tros hadden de hele middag hun handen vol, net als de naaisters Marjanne van der Vliet en Marianne Zieke- meyer, meubelmaker Peter Ladiges, fiet- senmaker Giovanni en allround klus- assistent Domenique Karl. De meest verrassende klussen werden tot een goed einde gebracht: het roze tafelkleed werd door de eigenares zelf op bijzondere wijze hersteld met de wolplamuurmethode, de pianokruk ging in goede staat weer mee naar huis en in de apparatenhoek kreeg Peter Ladiges een staande ovatie toen hij een kapot gewaande naaimachine weer aan de praat kreeg.

Tv, radio en kranten
Ook de media waren voor het Repair Café uitgerukt. Een came- raploeg van Vroege Vogels TV filmde hoe presentatrice Andrea van Pol de mouw van haar jasje liet herstellen, AD-colum- niste Marieke Hen- selmans greep de gelegenheid aan om haar staafmixer te laten onderzoeken en ook van dagblad Trouw was een verslaggever aan- wezig. Organisator Martine Postma, van de Stichting Repair Café, was na afloop nog te gast bij het Llink-programma Atlas op Radio 1.

Veel bezoekers waren oprecht dankbaar, getuige de vele zeer positieve reacties in het gastenboek. “Super!”, schreef een bezoeker. “Mijn dierbare rieten tasje weer gerepareerd met een stuk fietsbinnenband. Alle schoenmakers in de stad vonden ’t de moeite niet meer waard. Wat een geluk, deze positieve werkplaats!”

Voorzichtig de tijd nemen
Bezoeker Liesbeth verwoordde het maandagochtend, in een reactie op de Repair Café-site, als volgt: “Gisteren kwam ik bij jullie met mijn printer die alleen nog maar ratelde. Een wat oudere man had tijd voor me en pakte het ding van me aan, hij maakte hem heel behoedzaam open wat soms moelijk was door bepaalde rare klemmetjes die nauwelijks zichtbaar waren, maar gestaag ging hij voort en kreeg hem open. Het was hoofdzakelijk voorzichtig aan, alles zag er goed uit, hij wees me op een paar mechanismen, maakte hem weer dicht en had dus eigenlijk alleen maar een uur lang veel aandacht aan dat plastic apparaat gegeven. Maar het geschenk hiervan is heel groot want die printer print gewoon weer. Ik heb gisterenmiddag geleerd dat goed kijken en voorzichtig de tijd nemen dus de beste remedie is!”

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top