skip to Main Content

MW-RCF-13-2Het Repair Café leeft enorm in Duitsland. Op steeds meer plaatsen worden daar Repair Cafés georganiseerd en op allerlei niveaus wordt er over dat onderwerp gepraat en gediscussieerd. De komende weken is Repair Café-bedenker Martine Postma twee keer in Duitsland om te vertellen over het Repair Café-concept.

Eind maart is Martine aanwezig tijdens een congres in de Noord-Duitse plaats Bad Zwischenahn. Op dat congres, georganiseerd door koepel van woningcorporaties, zal ze onder meer vertellen over de functie van Repair Cafés in buurten.

Europees forum
Anderhalve week later is Martine opnieuw in Noord-Duitsland. Ze is dan uitgenodigd om in Hannover te spreken op een tweedaags Europees forum over eco-innovatie. Het forum, georganiseerd door het directoraat-generaal Milieu van de Europese Commissie en het Duitse ministerie voor Milieu, gaat over de vraag hoe steden kunnen toewerken naar een circulaire economie.

“In een circulaire economie hoort het Repair Café er natuurlijk bij”, vindt Martine. Andere sprekers tijdens het forum zijn onder anderen Karl Falkenberg (directeur-generaal Milieu, Europese commissie) en de Duitse minister van Milieu Barbara Hendricks.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top