skip to Main Content

Zeg je Repair Café, dan zeg je Senseo. Dit koffieapparaat van Philips is met afstand het product dat Repair Café-reparateurs in Nederland het vaakst zien. Dat is niet zo vreemd: ruim 30 procent van de Nederlandse huishoudens heeft een Senseo, die vaak dagelijks wordt gebruikt.

Al in 2013 viel het reparateurs van diverse Repair Cafés op dat ze zo veel Senseo’s zagen langskomen. Reden om de koppen bij elkaar te steken! In 2014 verscheen op het Repair Café-forum de eerste Senseo-reparatiehandleiding: een boekwerk van 35 pagina’s dat oplossingen biedt voor alle veel voorkomende Senseo-problemen.

Senseo-reparatiehandleiding aangevuld en uitgebreid

De handleiding is in de afgelopen jaren telkens aangevuld en uitgebreid. De jongste versie dateert van april 2020 en is ook weer beschikbaar via het forum. Ben je nog geen lid van het forum? Registreer je dan snel.

Repair Café-reparateurs hebben intussen goed contact met Philips over het populaire koffieapparaat. De elektronicafabrikant stelt de bijdrage vanuit Repair Café op prijs, liet het bedrijf op 1 maart 2021 weten in het Financieele Dagblad.

Senseo op jubileumtentoonstelling

Natuurlijk mocht de Senseo niet ontbreken op de Repair Café-tentoonstelling ‘MOOI STUK!’. Deze expositie ontwikkelde Repair Café International in 2019, ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van Repair Café. In de zomer van 2020 werd de tentoonstelling gefilmd en wereldwijd digitaal toegankelijk gemaakt.

John Kevers, reparateur bij Repair Café Eindhoven-Woensel, vertelt in bovenstaande video over een reparatie van een vijftien jaar oude Senseo. Het apparaat lekte. Maar waar kwam dat water vandaan? Is het warm of koud? En wat vertellen de gebruikssporen aan de binnenkant?

Senseo-lied van Maria Kraaijkamp

Intussen is er ook een Senseo-lied. Cabaretière Maria Kraaijkamp maakte dit speciaal voor een online Repair Café-event in februari 2021. In deze muzikale reparatiehandleiding komen de meest voorkomende problemen met de Senseo voorbij, plus de oplossingen. Eén basisadvies geldt altijd: ‘Ontkalk hem sowieso!’

Senseo-reparatievideo’s op YouTube en handleidingen bij iFixit

Heb je meer inspiratie nodig bij het onderhouden en repareren van jouw Senseo? Op YouTube zijn tal van video’s te vinden. Of vind een reparatiehandleiding bij iFixit. Maar je kunt natuurlijk ook altijd langskomen in een Repair Café. Veel succes en tot ziens!

Back To Top