skip to Main Content

Nu de zomer voorbij is, gaat het Repair Café weer met frisse moed van start! Op zondag 19 september is het repareren geblazen in Buurtcentrum De Havelaar in Amster- dam-West. Kom met kapotte kleding, elektrische apparaten, meubels, speelgoed, gebruiksvoorwerpen, fietsen en wat er nog meer allemaal kapot is naar de Douwes Dekkerstraat 2.

De vaklieden van het Repair Café zijn tussen 12.00 en 16.00 uur beschikbaar om te helpen bij alle mogelijke reparaties. Als deskundigen zijn aanwezig: een meubelmaker, een elektricien, een fietsenmaker (van fietswerkplaats Recycle) en enkele naaisters. Die laatsten hebben op 19 september een centrale rol.

Schoon schip in je klerenkast
Behalve het Repair Café is er die zondag in De Havelaar namelijk ook een kledingruilbeurs, georganiseerd door creatief atelier Loenatique. Reden te meer dus om te komen, vindt Martine Postma van de Stichting Repair Café. “Dit is dé kans om schoon schip te maken in je klerenkast. Kledingstukken met een haaltje erin of een knoopje eraf, kun je komen repareren zodat je ze weer aan kunt. En met dingen die je nooit draagt, kun je een ander blij maken. In ruil daarvoor kun je zelf weer andere kledingstukken uitkiezen.”

Ook Brigitte Rood, van Loenatique, is positief over de samenwerking. “Onze kledingruilbeurs en het Repair Café zijn allebei bedoeld om spullen een tweede leven te geven, en weggooien te voorkomen.”

Oldtimerdag
Waardering voor het oude komt ook tot uitdrukking in het derde evenement dat op 19 september bij De Havelaar wordt gehouden. Op het Zimmerterrein – het buitenterrein achter het buurtcentrum – staat een oldtimerdag voor auto’s en motoren gepland.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top