skip to Main Content

Repair CafeStichting Repair Café en de Amerikaanse repareer-community iFixit slaan de handen ineen om repareren te bevorderen. Ze hebben samen een brief geschreven aan de Tweede Kamer. Die praat op donderdag 14 november over de circulaire economie. Stichting Repair Café en iFixit benadrukken dat repareren in zo’n economie een cruciale rol speelt.

Ze vinden dat consumenten en professionele reparateurs actief in staat moeten worden gesteld om producten te repareren. “Daarvoor is het allereerst nodig dat nieuwe producten die op de markt komen, standaard worden geleverd met een complete reparatie- en onderhoudshandleiding”, zo schrijven beide organisaties in hun brief.

“Het geeft in de circulaire economie geen pas dat producenten deze informatie voor zichzelf houden, in de wetenschap dat consumenten onder die omstandigheden niet goed in staat zijn om producten te repareren, waardoor zij gedwongen worden nieuwe te kopen, lang voordat dat strikt noodzakelijk is.”

TNO-rapport
Stichting Repair Café en iFixit vinden kennisorganisatie TNO aan hun zijde. In het rapport Kansen voor de circulaire economie in Nederland zet TNO fors in op meer reparatie van gebruiksvoorwerpen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top