skip to Main Content

Senseo-dag-1How do we solve a problem like ‘Senseo’? Met die vraag liep Bob van Dongen, actief bij diverse Repair Cafés in de omgeving van Deventer, al een poos rond. Geen Repair Café dat het beruchte apparaat nog niet voorbij heeft zien komen. Dat bracht de organisatoren van Repair Café Deventer op het idee om op 23 november een speciale Senseo-dag te organiseren.

Als technische voorbereiding was er begin november al een oriënterende bijeenkomst voor Repair Café-reparateurs uit Deventer en omstreken. Veel reparateurs hebben moeite met het repareren van Senseo’s. Bob van Dongen: “Het grootste probleem van de Senseo is dat het apparaat zo lastig open te maken is.”

Geen geheimen
Gelukkig kent het Repair Café-netwerk mensen als Simon, van Repair Café Wageningen. Voor deze technische man heeft de Senseo geen geheimen. Simon gaf de andere reparateurs in een interactieve workshop instructies en legde uit waar je bij Senseo-reparaties op moet letten. Daarnaast maakten Simon en Bob samen een handige Senseo-repareerhandleiding, waarmee de reparateurs zelf aan de slag gingen. Senseo-dag 3

De instructiemiddag was volgens Bob een groot succes. “Het enthousiasme spatte ervan af en de dag was naast leerzaam ook ontzettend gezellig. Helemaal volgens de filosofie van het Repair Café dus! Het was net alsof er een gewoon Repair Café gaande was, alleen waren de reparateurs dit keer de bezoekers.”

Landelijke Senseo-dag?
Op 23 november zijn bewoners van Deventer en andere geïnteresseerden van harte welkom om met hun kapotte Senseo langs te komen in Repair Café Deventer. De reparateurs zijn er klaar voor!

Stichting Repair Café bekijkt samen met de reparateurs in Deventer en omstreken of het mogelijk is om in 2014 een landelijke Senseo-dag te organiseren. Mensen met kennis, ideeën of andere opmerkingen kunnen mailen naar Repair Café Deventer. De Senseo-reparatiehandleiding zal na 23 november via onze website worden verspreid. Hou de site dus in de gaten!

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top