skip to Main Content

Het eerste Repair Café van Culemborg was een succes! Circa dertig Culemborgers kwamen met kapotte spullen naar het historische pand op de Markt, dat op zaterdag 3 september als Repair Café was ingericht. Maar ook allerlei nieuwsgierige mensen zonder reparaties kwamen een kijkje nemen, of belandden op het terras van de bijbehorende theetuin.

Schoenmakerswerk
In totaal werden in Culemborg ongeveer 35 huishoudelijke apparaten onder handen genomen: van melkschuimer tot grasmaaier. Daarnaast werd een tiental fietsen gerepareerd, en waren er enkele kledingreparaties. Aan de naaitafel werd zelfs schoenmakerswerk gedaan: een losgeraakte rits werd met naald en draad weer stevig vastgezet, waarna de laars weer dicht kon, tot verbazing van de eigenares.

De lokale organisatoren waren na afloop tevreden. “De sfeer was goed, ons initiatief werd duidelijk gewaardeerd”, vertelt Jenny Senhorst van communicatiebureau De Vergroening. Zij organiseerde het Repair Café samen met Milieudefensie Culemborg en Ons Kindercentrum, een lokaal kinderdagverblijf.

Veel enthousiasme
De groep had ook in de aanloopfase al gemerkt dat er veel enthousiasme is voor een Repair Café in de gemeente Culemborg. Zo kregen de initiatiefnemers een sponsorbijdrage van de Rabobank en stelde de plaatselijke Albert Heijn voor alle deelnemende vrijwilligers een tas met duurzame producten samen. Ook de ruimte waar het Repair Café werd gehouden, werd door de eigenaar gratis beschikbaar gesteld.

“Veel bezoekers vroegen ons wanneer het volgende Repair Café is, en ook de vrijwilligers lieten weten dat ze een volgende keer weer mee willen doen”, vertelt Senhorst. Zij en de andere organisatoren gaan de mogelijkheden voor een vervolg zo snel mogelijk onderzoeken.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top