skip to Main Content

Repair Café Castricum begon als een klein Repair Café waar alleen textiel werd gerepareerd. Zaterdag 29 september werd het eerste all round Repair Café georganiseerd tijdens de Klimaatmarkt. Je kunt hier vanaf nu ook terecht met je fiets, huishoudelijke apparaten of kapotte meubels. Repair Café Castricum wordt georganiseerd door Transition Town Castricum.

Liefdesverdiet
Wethouder Christel Portegies opende het Repair Café. Ze vindt het Repair Café een goed idee en een mooie combinatie: het gaat om repareren, kennisoverdracht & gezelligheid. “Zelf ga ik ook altijd naar het café om dingen te repareren, zoals liefdesverdriet,” aldus de wethouder.

Helaas had ze niks te repareren bij zich, maar niet zonder reden. De wethouder had in de week voorafgaand aan het Repair Café al haar band geplakt, knopen aan een shirt gezet en haar ambtsketen gesoldeerd!

Duurzaam
Het was een drukte van jewelste in Castricum. Er werden veel reparaties verricht, waaronder een oude klok, fietsen en een kapotte tuinstoel. Organisator Ellen Barends was erg blij met de opkomst: “Het Repair Café past heel goed binnen de doelstellingen van Transtion Towns. Het trekt een breed publiek en het inspireert mensen om steeds een stapje verder te zetten.” 

Naast het Repair Café waren er nog andere duurzame attracties, zoals de Permatuin. Ook konden bezoekers rondrijden op een elektrisch vervoermiddel, de Segway.

Vrijwilliger worden
Repair Café Castricum hoopt op korte termijn weer een Repair Café te organiseren. Daarvoor zijn de organisatoren nog wel op zoek naar meer handige vrijwillige reparateurs. Ken of ben jij handig en woon je in de buurt van Castricum? Mail dan naar Transition Town Castricum.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top