skip to Main Content

RC CalgaryDat het Repair Café goed is voor het milieu en voor de onderlinge contacten in de wijk, wisten we al. Maar het Repair Café kan ook worden ingezet in noodsituaties. Dat bewijzen de organisatoren in het Canadese Calgary deze week. Zij gooien de deuren van hun Repair Café open voor slachtoffers van de recente overstromingen in het gebied.

Calgary, met een miljoen inwoners de vijfde stad van Canada, werd op 21 juni getroffen door overstromingen als gevolg van hevige regenval. Tienduizenden mensen moesten hun huis verlaten. Door het water raakten veel spullen in de overspoelde huizen beschadigd.

Emergency Repair Café
Reden voor de plaatselijke Repair Café-organisatoren om in actie te komen. Zij kondigen op hun site twee Emergency Repair Cafés aan. Bezoekers kunnen er met hun beschadigde spullen terecht en worden door vrijwilligers geholpen met het herstellen van kleren, elektrische apparaten, meubels, computers en speelgoed. “Sluit elektrische apparaten die vanwege de overstromingen in kritieke toestand verkeren niet aan!” luidt een praktische tip van Repair Café Calgary. “Spoel de apparaten zo mogelijk met schoon water door.”

Samenwerking
Repair Cafés zijn onder meer bedoeld om buurtbewoners dichter bij elkaar te brengen. Dat lukt zeker tijdens de speciale Repair Cafés in Calgary. Organisator Allison Walters: “Door samen te werken met mensen uit de gemeenschap en door samen oude apparaten weer tot leven te brengen, krijg je meer waardering en begrip voor elkaar. Het Repair Café verbindt mensen, zeker in dit soort situaties!”

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top