skip to Main Content

Meer dan honderd bezoekers kwamen op 9 september naar Repair Café Brussel. Dat is een record voor een eerste bijeenkomst van een Repair Café. De organisatoren zijn blij met het onverwacht grote aantal bezoekers. “We hebben nu al zin in de volgende keer!”

Organisator Jean-Bernard Rauzer kan zijn geluk niet op. “Er kwamen 84 mensen met kapotte spullen en nog eens 30 Brusselaars kwamen een kijkje nemen. Zoveel hadden we niet verwacht.” De bijeenkomst werd gehouden in de Brusselse deelgemeente Elsene. “We dachten dat we wel voldoende ruimte zouden hebben, maar door de drukte was het toch nog behelpen,” aldus Jean-Bernard.

Trotse 11-jarige
Het merendeel van de meegebrachte spullen kon worden gerepareerd. Daarnaast kregen bezoekers advies over hoe en waar ze hun spullen kunnen (laten) maken. “Het leukste vond ik dat de mensen zo positief waren. Het is echt geweldig dat ze zo blij naar huis gaan. Er kwam een moeder met zoontje van 11. Die had een kapotte broodrooster op een vlooienmarkt gekocht. Hij heeft ‘m bij ons zélf gerepareerd en hij was zó trots.”

Vaker open
De circa 20 vrijwilligers die Jean-Bernard had opgetrommeld waren ook enthousiast. “Ze hebben nu al zin in de volgende bijeenkomst!” De Belgische pers was eveneens ruim vertegenwoordigd. Het Repair Café had speciaal voor de Nederlandstalige pers en bezoekers twee vertalers ingeschakeld. Lees en bekijk hier het verslag op Brusselnieuws.be.

Het volgende Repair Café in Brussel is op zondag 7 oktober. Daarna iedere eerste zondag van de maand. “In januari volgend jaar gaan we kijken of we misschien vaker open kunnen.”

Repair Cafés in Vlaanderen
Ook in Vlaanderen neemt de belangstelling voor het Repair Café-concept snel toe. De Stichting Repair Café heeft sinds kort een Vlaamse partner: het Netwerk Bewust Verbruiken. Het NBV wil vanaf 2013 Vlaamse lokale groepen gaan helpen bij het opzetten van hun eigen Repair Café. De organisatie is momenteel druk bezig om fondsen te werven voor de uitvoering van die plannen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top