skip to Main Content

Een ruime meerderheid van de afgedankte apparaten is redelijk eenvoudig te repareren. Dat hebben Repair Café-reparateurs bewezen bij het tv-programma Factcheckers, dat op 8 februari werd uitgezonden bij de NPO.

Honderd apparaten, twaalf reparateurs, één opdracht

De redactie had honderd afgedankte apparaten verzameld in een grote hal in Amsterdam. Twaalf Repair Café-reparateurs uit het hele land kregen drie uur de tijd om de spullen te repareren. Aan het eind van die drie uur stonden 63 apparaten in het vak ‘gerepareerd’. Daaronder waren een elektrische piano, een wasmachine, een friteuse, een blender, een koffieapparaat, een boormachine, een stofzuiger, diverse lampen, een broodrooster, een ventilator en een platenspeler. Een elektrische heggenschaar bleek gewoon nog te werken; een polaroid-camera (inclusief fotorolletje) deed het weer met twee nieuwe batterijen. Andere apparaten waren zelfs nog nooit gebruikt.

Presentator Joep van Deudekom had zelf een kapotte broodrooster meegenomen. Reparateur Frans Icke kreeg deze weer aan de praat. Foto: Martine Postma

Verbazing over weggooigedrag van de Nederlander

Presentator Joep van Deudekom stak zijn verbazing over het weggooigedrag van de Nederlander niet onder stoelen of banken. Hij keek kritisch in de camera en zei: “Mensen, als je zoiets weg wilt doen, breng het naar de kringloopwinkel. Goed voor het milieu en je maakt er ook mensen blij mee.”

Van de honderd apparaten konden er 37 niet worden gemaakt. Daaronder waren diverse koelkasten en laptops, een televisie, een brommer en ook een stofzuiger.

Uitslag komt overeen met resultaten van dataverzameling door Repair Cafés zelf

De uitslag van de test bij Factcheckers komt goed overeen met de resultaten van langjarige dataverzameling bij Repair Cafés zelf. De vrijwillige reparateurs houden reparatiegegevens bij in de RepairMonitor, de online tool die Repair Café International hiervoor beschikbaar stelt aan Repair Cafés wereldwijd. In de monitor is het gemiddelde slagingspercentage 62 procent, zo is te zien in het openbare RepairMonitor-dashboard.

Meer informatie

Dit bericht heeft een reactie

  1. Als mensen afgedankte spullen die achteraf defect blijken te zijn, naar de kringloopwinkel brengen (i.p.v. direct naar het gemeentelijk scheidingsdepot), dan worden deze spullen in de meeste gevallen door de kringloopwinkel alsnog als afval naar het scheidingsdepot afgevoerd. Mijn ervaring is dat kringloopwinkels, door het gebrek aan deskundige medewerkers of om bedrijfskundige redenen, in het algemeen nauwelijk repareren. Gelukkig weten steeds meer mensen, door publicaties en/of mond-tot-mondreclame, de weg naar het Repair Café te vinden. Naast voldoende deskundige medewerkers, een passende locatie (o.a. kostenvriendelijk) en vaste openingstijden is publiciteit essentieel voor het welslagen van een Repair Café.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top