skip to Main Content

Het Repair Café bestaat vandaag precies een jaar. Op 18 oktober 2009 werd het allereerste Repair Café van Nederland gehouden, in het Fijnhout Theater in Amsterdam-West. Een spannende dag, herinnert Martine Postma zich, die het evenement organiseerde samen met het stadsdeel. “We hadden geen idee of er mensen zouden komen.”

Bezoekers kwamen er. In groten getale. En ze waren zonder uitzondering enthousiast. Postma: “Veel mensen vroegen bij vertrek wanneer het volgende Repair Café was. Dat was voor ons een duidelijk signaal dat we hiermee door moesten gaan.”

Eigen website, eigen organisatie
Dit voorjaar ging het snel: in februari kreeg het Repair Café een eigen website, in maart een eigen organisatie in de vorm van de Stichting Repair Café. Sindsdien zijn in Amsterdam weer negen Repair Café-bijeenkomsten georganiseerd en is de Stichting Repair Café druk met plannen voor een landelijke uitrol van het fenomeen.

“We komen er op elke Repair Café-middag weer achter dat mensen helemaal niet gelukkig zijn met de gewoonte die we in de westerse wereld hebben, om spullen weg te gooien bij het minste mankementje en iets nieuws te kopen”, zegt Postma. “Mensen wíllen best repareren, als ze de mogelijkheid maar hebben. En het juiste gereedschap. En als iemand ze kan laten zien hoe het moet. Het Repair Café biedt dat allemaal. En het is nog gezellig ook.”

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top