skip to Main Content

Milieuwethouder Nevin Özütok heeft op 12 mei de vaste locatie van de Stichting Repair Café in Amsterdam-Oost geopend. Ze deed dat door een kapotte houten speelgoedauto weer in elkaar te lijmen, tot blijdschap van de eigenaars (5 en 7 jaar). Özütok zei blij te zijn met het Repair Café, dat weggooigedrag wil verminderen en contacten tussen buurtbewoners bevorderen.

Martine Postma van de Stichting riep de aanwezigen op om vooral gebruik te komen maken van de faciliteiten in het Repair Café. “Ik hoop dat heel veel handige stadsdeelbewoners zich aanmelden als vrijwillig reparateur, en dat ook veel mensen met kapotte spullen de weg naar het Repair Café zullen weten te vinden.”

Uitleg over repareren
Het Repair Café heeft overigens nog geen vaste openingstijden. “De bedoeling is om in het begin in elk geval een keer per maand een compleet Repair Café te organiseren”, vertelt Postma. “Daarnaast willen we op kleinere schaal vaker open. Ik stel me zo voor dat we af en toe een ochtend voor kledingreparaties organiseren, of een middag voor reparaties aan elektrische apparaten. Voordeel van zulke kleinschalige bijeenkomsten is dat er per bezoeker meer aandacht is, en dus meer gelegenheid om mensen uitleg te geven over repareren.”

Postma benadrukt dat de praktijk zal moeten uitwijzen welke vorm het Repair Café precies krijgt. “Het mooie van onze vaste locatie is dat we nu alle ruimte hebben om te experimenteren en zo te ontdekken waar de buurt behoefte aan heeft.”

Nieuws over de openingstijden volgt zodra deze bekend zijn!

Dit bericht heeft 4 reacties

  1. Beste,

    Is het mogelijk dat een vrijwilliger een keer langs onze basisschool kan komen? Wij zijn namelijk bezig met een nieuw project, de repair cafe en de waardeloze winkel. En het zou super tof zijn als jullie een keer bij ons langs kunnen komen.

    Vriendelijke groet,

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top