skip to Main Content

Vier jaar lang reed de Repair Bus door Nederland om Repair Cafés te helpen opstarten. Op 15 maart gaat het busteam nog één keer op pad. Daarna verhuist de bus van Amsterdam naar Beetsterzwaag in Zuidoost-Friesland.

Van Maastricht tot Texel, van Enschede en Oude Pekela tot Menameradiel, Delfshaven en Steenwijkerland: het Repair Café-busteam reed de afgelopen vier jaar van hot naar her. De bus vervoerde een vertegenwoordiger van Stichting Repair Café, twee ervaren reparateurs en een ingebouwde kast vol gereedschap.

Sinds maart 2011, toen de bus zijn eerste rit maakte, ging hij 110 keer de weg op om startende Repair Cafés te ondersteunen en om te fungeren als mobiel Repair Café bij evenementen en op scholen. Inmiddels zijn er zo veel Repair Cafés in Nederland, dat de bus vaker stilstaat dan we zouden willen. Daarom verhuist hij per 1 april van Amsterdam naar Beetsterzwaag.

Bus rijdt door in Noord-Nederland
Met de bus wil Repair Café Beetsterzwaag helpen bij het opzetten van meer Repair Cafés in Noord-Nederland. Organisator Mei Lan Tan: “Het aantal bezoekers van Repair Café Beetsterzwaag groeit hard en sommige mensen rijden wel 50 kilometer om hun spulletjes te laten repareren. Met meer Repair Cafés kunnen we meer spullen helpen repareren en meer mensen bewust maken van het principe ‘Weggooien? Mooi niet’.”

Op 15 maart komt het landelijke busteam voor het laatst in actie. Dat gebeurt in Oss, bij de boekpresentatie van Weggooien? Mooi niet!, het boek dat Martine Postma schreef ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van Stichting Repair Café.

Woon je in Friesland of een van de andere noordelijke provincies en wil je de Repair Bus op bezoek? Stuur dan een mailtje naar Repair Café Beetsterzwaag.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top