skip to Main Content

Eindelijk is het zo ver: de Repair Bus gaat rijden. De bus is inmiddels aangeschaft en wordt de komende weken in Repair Café-stijl aangekleed en ingericht. Op zondag 6 maart trekken we er voor het eerst het land mee in. Naar Apeldoorn om precies te zijn. Transition Town Apeldoorn organiseert daar zijn eerste eigen Repair Café. Locatie is het buurtcentrum +Punt Orden.

De initiatiefnemers kijken vol spanning uit naar 6 maart. “We willen al een hele tijd van start met het Repair Café”, vertelt Arien Scholtens, die eind vorig jaar de Stichting Repair Café benaderde voor advies. “Op een gegeven moment moet je gewoon een datum prikken en beginnen.”

Ook voor de Stichting Repair Café wordt het een spannende dag. “We hebben zo lang gepraat over de Repair Bus dat we het nog een beetje onwerkelijk vinden dat hij er nu echt is”, zegt Martine Postma. “En het gaat zo’n eerste keer vast allemaal anders dan we hadden gedacht. Maar dat geeft niet. De ervaring die we op 6 maart opdoen, nemen we mee op onze volgende ritten.”

Deskundigen gezocht
De Stichting Repair Café komt naar Apeldoorn met een naaister en een elektricien. De lokale organisatoren zorgen ter plaatse ook zelf voor een aantal deskundigen om bij de reparaties te helpen. “We richten ons deze eerste keer specifiek op kleding, kleine elektrische apparatuur en fietsen”, aldus Ina Sabanoglu van TT Apeldoorn. Zij roept mensen die als deskundige willen meehelpen, op om zich aan te melden. “Zowel voor 6 maart, als voor het vervolg daarna, kunnen we nog mensen gebruiken.”

Geïnteresseerden kunnen per e-mail contact opnemen met de organisatoren van Repair Café Apeldoorn.

Arien Scholtens was op maandag 28 februari te gast bij de lokale radio om over het Repair Café te vertellen. Beluister het interview hier.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top