skip to Main Content

De Repair Bus heeft een succesvol eerste optreden achter de rug. Op zondag 6 maart trok de bus, met reparatiedeskundigen en gereedschap aan boord, voor het eerst het land in, naar Apeldoorn. Maar voordat de medewerkers van de Amsterdamse Stichting Repair Café daar opdoken, waren ze eerst nog te gast bij het radioprogramma Vroege Vogels (vanaf minuut 20).

Om 8 uur ’s ochtends reed de bus het hobbelige bospaadje op, naar de uitzendlocatie van Vroege Vogels op het Natuurmonumententerrein in ’s Graveland. Daar werden Martine Postma, oprichter van de Stichting, en de meereizende reparateurs, Theo van den Akker (elektra) en Marjanne van der Vliet (kleding), opgewacht door presentator Menno Bentveld. Na een gesprek bij de bus wierp Van den Akker in de studio nog heel even een blik op een kapotte kroonluchter. Hij meende hem gerepareerd te hebben, hoewel dat niet ter plaatse te controleren was.

Extra attractie
Daarna ging het Repair Café-team op weg naar Apeldoorn, als extra attractie bij de eerste repareerbijeenkomst in die gemeente. “Het was ontzettend leuk”, vertelt Postma. “De mensen van Transition Town Apeldoorn hadden er enorm veel werk van gemaakt. Er waren ook allerlei lokale reparateurs met eigen gereedschap aanwezig en dat was maar goed ook, want het was heel druk.”

Aan het eind van de middag reed de Repair Bus terug naar Amsterdam. Postma: “De kop is eraf, en we hebben veel zin om nu ook snel naar andere gemeenten te reizen. Zo zijn we op 20 maart in Tilburg, en een week later in Rotterdam. Je komt ons op steeds meer plaatsen tegen. Hou de berichten op de website in de gaten!”

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top