skip to Main Content

De Repair Bus trekt deze week twee keer het land in. Op donderdag 2 juni zijn we in Groningen, de zaterdag daarop (4 juni) in Rotterdam. In Groningen bezoeken we de startbijeenkomst van het lokale Repair Café dat daar volgens plan vanaf nu regelmatig zal worden georganiseerd. In Rotterdam zijn we te gast op het buurtfeest van de Provenierswijk.

Handige Groningers
Transition Town Groningen heeft de afgelopen tijd hard gewerkt om een eigen Repair Café van de grond te krijgen. Op Hemelvaartsdag komen de reparateurs voor het eerst in actie, in AC De Holm aan de Folkingestraat 9b. “We hebben mensen die handig zijn met elektrische apparaten, kleding, meubels, fietsen, computers en zelfs iemand die kan lassen”, vertelt Adri Groenendal van TT Groningen. “We hopen dus dat veel Groningers ons zullen weten te vinden, met hun kapotte spullen.” Ook voor muziek wordt gezorgd.

Repareren en taarten bakken in Rotterdam
In Rotterdam is de lokale organisatie in handen de Bewonersvereniging Provenierswijk, die elk jaar een wijkfeest organiseert. “Ook wij hebben allerlei lokale handige mannen en vrouwen gevonden om te helpen bij de reparaties”, vertelt Marianne Gündel-de Kool. Naast het Repair Café biedt het wijkfeest ook andere activiteiten. Zo is er een rommelmarkt en live muziek en kunnen bezoekers leren taarten bakken en zelf muntthee maken. Het wijkfeest is buiten, aan de Spoorsingel (Hoevebuurtkant) in Rotterdam.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top