skip to Main Content

Afgelopen zaterdag bracht de bus van de Stichting Repair Café een bezoek aan Repair Café Oldenzaal. Op het gezellige marktplein was het Repair Café-team al in volle gang toen de bus uit Amsterdam arriveerde. De vrijwillige reparateurs werden meteen flink aan het werk gezet.

Versterker
Twee jongetjes van een jaar of elf stonden vooraan in de rij met een oude versterker. Wat er precies mis mee was wisten ze niet, maar één ding stond vast: hij doet het niet! Samen met Wijnand, de vrijwillige reparateur uit Amsterdam, werd de versterker uitgebreid onder de loep genomen. Uiteindelijk werden de jongens helaas naar huis gestuurd met een versterker die het nog steeds niet deed, maar ontevreden waren ze niet: “Nu weten we tenminste zeker dat hij niet meer te maken valt, en dat is ook wat waard.”

Schroevendraaier
Janneke Tammenga-Haan, oud wethouder, is de ambassadrice van Repair Café Oldenzaal. Vol enthousiasme moedigde ze iedereen aan kapotte spullen niet weg te gooien, maar eerst langs te komen bij het Repair Café. Tammenga-de Haan was blij met de aanloop en het enthousiasme van bezoekers en vrijwilligers. Voor iedereen die langs kwam bij het Repair Café was er een cadeautje: een handige schroevendraaier.

Impuls
Het Repair Café Oldenzaal is opgestart vanuit lokale welzijnsorganisatie Impuls Oldenzaal. Karin Lubbers, de organisator van het Repair Café, was erg enthousiast over de bijeenkomst. “We willen meer bekendheid in de regio, en door op deze centrale plek een bijeenkomst met de Repair Bus te organiseren trekken we de aandacht! De bijeenkomsten zijn op elke tweede zaterdag van de maand, dus wees welkom!”

Op zoek
Karin is nog op zoek naar vrijwilligers, reparateurs, gastvrouwen of -heren en ook naar vrijwilligers die een handje zouden willen helpen bij de organisatie. Wil jij de handen uit de mouwen steken in Oldenzaal? Mail naar [email protected]

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top