skip to Main Content

Bezoekers van het recyclingstation in Bunnik krijgen sinds kort de tip om elektrische apparaten een tweede kans te geven. Naast de container voor afgedankte elektronica staat nu een bord dat mensen wijst op de mogelijkheid om spullen bij het Repair Café te laten repareren. Repair Café Bunnik heeft hiervoor een oud omleidingsbord van de gemeente omgetoverd.

“Het idee kwam eigenlijk van Repair Café Uithoorn”, vertelt Lin Vliegenthart, coördinator van Repair Café Bunnik. “Zij deelden op Instagram een foto van een bord dat zij op de milieustraat hadden geplaatst om mensen bewust te maken van het Repair Café. Toen wij dat zagen, zeiden we direct: dat willen wij ook.”

Steun van gemeente Bunnik en van lokaal beletteringsbedrijf

De gemeente en een lokaal beletteringsbedrijf vonden het een leuk idee en wilden de actie steunen. “De gemeente had nog een stapel omleidingsborden uit de coronatijd liggen, en een lokale beletteraar wilde gratis een bord voor het Repair Café herbedrukken. Zo kreeg een oud verkeersbord weer een nuttige bestemming, helemaal kosteloos.”

Lin denkt dat ditzelfde ook in andere gemeenten kan werken. “Dus dat is mijn advies voor alle andere Repair Cafés in Nederland: vraag bij je gemeente na of ze oude verkeersborden over hebben die jullie kunnen hergebruiken!”

Meer informatie

Wil je meer weten over het plaatsen van borden op de milieustraat? Neem dan contact op met de organisatoren van Repair Café Bunnik of Repair Café Uithoorn. Overigens staat in Capelle aan den IJssel op de milieustraat al sinds 2015 een container waarin mensen apparaten direct aan het Repair Café kunnen doneren.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top