skip to Main Content

Op maar liefst tien verschillende plaatsen in Nederland kunnen mensen komend weekend terecht in een Repair Café. Dat is een nieuwe mijlpaal; nog niet eerder waren zo veel lokale Repair Cafés tegelijk geopend. “Een prachtig resultaat!”, reageert Martine Postma van de Stichting Repair Café. “Ik wens alle lokale organisatoren heel veel succes.”

Op vrijdag 27 januari zijn er repareerbijeenkomsten in Apeldoorn en Amsterdam Zuid-Oost. Op zaterdag 28 kunnen bezoekers terecht in Bilthoven, Tilburg, Landgraaf, Utrecht en Amsterdam-Oost. En op zondag 29 januari wordt er gerepareerd in Maastricht en in The Hub in Amsterdam (eenmalig evenement).

Start in Delft
Repair Café Delft beleeft op zaterdag zijn startbijeenkomst. De organisatoren, waaronder Milieudefensie Delft, hebben een prachtige locatie gevonden in het historische centrum van de stad. Wethouder Saskia Bolten van Duurzaamheid opent het Delftse Repair Café. De Repair Bus van de Stichting Repair Café zal ook aanwezig zijn bij de feestelijke start. De regionale omroep Radio West interviewt ‘s ochtends de organisatoren.

Transition Towns
Vijf van de tien Repair Cafés die dit weekeinde open zijn, worden georganiseerd door Transition Town-groepen. Deze lokale gemeenschappen in grote of kleine steden ontplooien allerlei initiatieven om de samenleving duurzaam te maken. Martine Postma (Stichting Repair Café): “We zijn erg blij met de inzet van TT-groepen. Ze zijn heel actief en gedreven en zorgen ervoor dat het Repair Café op verschillende plaatsen een succes is.”

Doelstellingen overtroffen
Nederland telt inmiddels 25 lokale Repair Cafés. En dat aantal groeit razendsnel. De Stichting Repair Café heeft haar doelstellingen bij de oprichting al ruimschoots overtroffen. Martine Postma: “Het is geweldig dat zo veel lokale groepen het initiatief nemen om een Repair Café op te zetten. Iedere week worden talloze apparaten en andere voorwerpen van de sloop gered. Dat verkleint de afvalberg en vermindert de uitstoot van CO2. En het is nog gezellig ook!”

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top