skip to Main Content
Foto: Willem Mieras
Foto: Willem Mieras
Goes had op zaterdag 28 mei de primeur met het eerste Repair Café in Zeeland. Circa vijftig Zeeuwen kwamen naar Buurthuis De Pit om, samen met de daar verzamelde reparateurs, hun kapotte spullen te repareren. Niet alleen inwoners van Goes zelf waren aanwezig; er waren ook belangstellenden uit andere gemeentes, zoals Zierikzee en Breskens.

Het Repair Café was georganiseerd door 4Kracht, een groep mensen uit verschillende Zeeuwse gemeentes, die zich inspannen voor een duurzame, eerlijke en veerkrachtige samenleving. Vanuit Amsterdam was de Repair Bus aanwezig, met enkele reparateurs en gereedschap aan boord.

Ontroerende reacties
“Ik vond het heel treffend om de reacties te lezen die bezoekers bij vertrek achterlieten op het evaluatieformulier”, vertelt Martine Postma van de Stichting Repair Café. “Het waren precies dezelfde, vaak ontroerende reacties als we overal in het land bij Repair Cafés zien. Van mensen die oprecht blij zijn dat ze een dierbaar voorwerp nu weer kunnen gebruiken. Iemand schreef bijvoorbeeld over een pop die lange tijd ingedrukte oogjes had gehad, maar nu weer kon zien.”

Mede-organisatoren gezocht
4kracht zou graag vaker een Repair Café willen houden in Zeeland. “Maar daarvoor hebben we wel meer organisatoren nodig”, benadrukt Willy Dekker van de initiatiefgroep. Meedoen? Stuur een e-mail naar de Zeeuwse initiatiefgroep.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top