skip to Main Content

Medewerkers van de Stichting DOEN en de Nationale Postcode Loterij maakten vlak voor de kerst kennis met het Repair Café. Ze kenden het concept al op papier: de Stichting Repair Café wordt financieel gesteund door DOEN met geld uit de postcodeloterij. Op 20 december kwamen Repair Café-reparateurs zelf langs in het pand van DOEN in A’dam-Zuid.

Daar bleek werk aan de winkel te zijn. In de kantine, die voor de gelegenheid als Repair Café was ingericht, kwamen medewerkers langs met onder meer een kapotte ventilator, een wake-up-lamp, een karaokeset die niets meer deed en een laptop met een kapotte toets. Maar ook kledingstukken waren ruim vertegenwoordigd, zoals broeken met scheuren erin, vestjes met mottengaatjes en jassen met losgeraakte knopen.

Armbandhorloge
Veel spullen werden met succes gerepareerd. Ook minder voor de hand liggende reparaties werden uitgevoerd. Zo werd de verbogen sluiting van een armbandhorloge weer in orde gemaakt, evenals het scharnier van een handtas. Zelfs een bril werd gerepareerd.

De Repair Café-reparateurs stonden er gelukkig niet alleen voor: een medewerker van de facilitaire dienst deed mee als elektricien en fietsenmaker, een ander personeelslid had haar handige moeder ingeschakeld bij de naaitafel. “Erg leuk”, vond Martine Postma van de Stichting Repair Café. “Zo zie je maar: handige mensen zijn echt overal.”

Uitstekend plan
De organisator bij de Stichting DOEN overweegt om vaker een Repair Café voor het personeel te organiseren. Martine Postma: “Uitstekend plan! Maar de medewerkers kunnen natuurlijk ook altijd langskomen bij ons in Amsterdam-Oost. Of in een van de andere Repair Cafés in het land.”

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top