skip to Main Content

PattexStichting Repair Café Nederland gaat een samenwerking aan met lijmfabrikant Henkel. Het internationale bedrijf, bekend van lijm- en tapemerk Pattex, kan zich goed vinden in de gedachte achter het Repair Café dat repareren beter is dan weggooien.

Henkel gaat aan alle, inmiddels meer dan honderd, Repair Cafés in Nederland een gratis Pattex-lijm- en tapepakket verstrekken. Daarnaast steunt het bedrijf Stichting Repair Café Nederland met een financiële bijdrage. Daardoor kan de stichting nog meer groepen vrijwilligers op weg helpen met hun eigen, regelmatige terugkerende repareerbijeenkomsten voor en door buurtgenoten.

Nuttige reparaties
Volgens Stijn Thielen, senior brand manager voor Pattex, sluit het Repair Café perfect aan op de duurzaamheidsambitie van Henkel. “Mensen worden zich steeds meer bewust van de schadelijke gevolgen van de weggooicultuur”, aldus Thielen. “Ook bij Pattex zijn we daar al jaren mee bezig. Met onze lijmen en tapes kun je heel gemakkelijk allerlei nuttige reparaties uitvoeren, waardoor spullen langer bruikbaar worden. En dat is goed voor het milieu!” Thielen benadrukt dat het bedrijf zijn best doet producten zo veilig en milieuvriendelijk mogelijk te produceren. “Daarin blijven we ook telkens vernieuwen.”

Het leuke van het Repair Café vindt Thielen dat het laat zien dat repareren echt niet altijd moeilijk hoeft te zijn, en niet altijd gepaard hoeft te gaan met stof en veel lawaai. “In het Repair Café is het ook gewoon gezellig. Je kunt er de houten speelgoedauto van je zoon, of de stukgevallen botervloot, in elkaar lijmen, terwijl je een praatje maakt met iemand uit de buurt. Prachtig, toch?”

Blij
Ook Stichting Repair Café Nederland is blij met de samenwerking. “Lijm en tape zijn onmisbare reparatiematerialen in ieder Repair Café”, zegt Martine Postma, oprichter van de stichting. “In die zin is Henkel voor ons een logische partner. Daarnaast is het voor ons heel belangrijk om, via samenwerkingsverbanden met bedrijven, minder afhankelijk te worden van subsidies.” Postma hoopt dat de samenwerking andere bedrijven kan inspireren om Stichting Repair Café Nederland eveneens te steunen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top