skip to Main Content

Repair Café Vlaardingen is nog niet eens gestart, maar heeft nu al een prijs gewonnen. Bewonersgroep de Wetering krijgt de Wijkparticipatieprijs voor het plan om een eigen Repair Café te beginnen. De prijs werd op 30 maart uitgereikt, tijdens de Dag van de Burgerparticipatie. Initiatiefneemster Marjo Bazuin: “Fantastisch! We gaan het Repair Café bij ons op de kaart zetten.”

Enthousiast
Nog maar zes weken geleden zag Bazuin voor het eerst een bericht over het Repair Café op internet. “Ik had er nog nooit van gehoord, maar dacht meteen: dat moeten wij hier ook hebben.” De enthousiaste Vlaardingse stelde het direct voor tijdens een vergadering van de bewonersvereniging.

“Dit is precies wat onze wijk nodig heeft”, vertelt ze. “Er wonen hier veel mensen die moeilijk kunnen rondkomen. Bovendien spreekt het idee van duurzaam met spullen omgaan ons ook heel erg aan. Mensen zijn het zat om alles maar weg te gooien.”

Ella Vogelaar
De bewonersvereniging werd vorig jaar ook al beloond met een prijs voor het organiseren van tal van activiteiten in de buurt. Marjo Bazuin had daarom niet verwacht wéér een prijs in de wacht te slepen. “Maar iedereen is zo enthousiast. De vroegere minister Ella Vogelaar zat in de jury en was helemaal gecharmeerd van het initiatief. Ze bleef maar doorvragen over het Repair Café.”

Hulp
Repair Café Vlaardingen krijgt nu al van alle kanten hulp aangeboden. Marjo Bazuin: “Dat is zo bijzonder. Ik heb in mijn tien jaar vrijwilligerswerk nog nooit meegemaakt dat zo veel partijen willen meedoen en helpen. We hebben al aanbiedingen voor ruimtes en materialen. Het geld dat we met de prijs hebben gewonnen – 7.500 euro – gaan we proberen te sparen voor de lange termijn.”

Het eerste Repair Café in Vlaardingen staat gepland voor zaterdag 6 oktober. Daarna wordt er iedere eerste zaterdag van de maand een bijeenkomst gehouden.

Meedoen met Repair Café Vlaardingen? Stuur een mailtje naar de organisatoren.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top