skip to Main Content

IMG_1823Voor het Repair Café was 2013 weer een succesvol en bewogen jaar. Nooit eerder gingen in één jaar zo veel nieuwe Repair Cafés in binnen- en buitenland van start. Stichting Repair Café Nederland ging samenwerkingen aan met nieuwe partners. Jongeren vonden hun weg naar de Repair Café-bijeenkomsten en organisatoren werden steeds creatiever.

Sociale functie
In totaal zijn er nu meer dan 275 Repair Cafés in de wereld. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de onderlinge contacten in de buurt. Uit onderzoek dat Stichting Repair Café eerder dit jaar liet uitvoeren, is gebleken dat het Repair Café een grote sociale functie in de wijk vervult. Vrijwilligers van alle leeftijden voelen zich nuttig en hebben het gezellig met elkaar.

Steeds meer jongeren worden bij het Repair Café betrokken, bijvoorbeeld door middel van maatschappelijke stages en speciale workshops. Dat het Repair Café voor veel mensen belangrijk is, bleek ook uit het feit dat Vrij Nederland het Repair Café-concept in het voorjaar als Radicaal Vernieuwend bestempelde.

Henkel en iFixit
Het Repair Café-concept spreekt niet alleen nieuwe organisatoren aan. Ook bedrijven zijn er enthousiast over. Zo kregen alle Nederlandse Repair Cafés dit jaar een lijmpakketje opgestuurd van Henkel, de maker van onder meer het lijmmerk Pattex. Ook het Amerikaanse repareerplatform iFixit wil de krachten bundelen met het Repair Café. Stichting Repair Café Nederland wil dergelijke vormen van samenwerking in het nieuwe jaar graag uitbreiden.

Op naar 2014
Martine Postma, van de stichting, wil iedereen die zich het afgelopen jaar heeft ingezet voor het Repair Café, daar heel hartelijk voor bedanken. “Ik vind het nog steeds hartverwarmend om te zien hoeveel enthousiasme het Repair Café losmaakt in dorpen en steden, en hoe hard alle vrijwilligers zich ervoor inzetten. Met alle creatieve ideeën die de lokale groepen ontplooien, helpen ze het concept echt verder. Dat is prachtig!”

Stichting Repair Café Nederland wenst iedereen fijne feestdagen en een heel goed begin van 2014!

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top