skip to Main Content

Het voorlopig laatste Repair Café in Amsterdam-Zuid is achter de rug. Op zondag 6 juni kwam weer een zeer divers publiek naar het Ostadetheater in de wijk De Pijp. Som- mige bezoekers kwa- men al voor de derde keer kapotte spullen repareren, andere waren er voor het eerst. Iedereen ging aan de slag. Met cd-spelers, radio’s, stofzuigers, fietsen, kledingstukken en andere meegebrachte kapotte spullen. Zoals een leren handtasje waarvan het binnenvak was uitgescheurd.

Animo
Veel Repair Café-bezoekers waren teleurgesteld toen ze begrepen dat deze middag voorlopig het laatste Repair Café in Amsterdam-Zuid was. Organisator Martine Postma verzekerde hen dat het zeker de bedoeling is om de draad in het najaar weer op te pakken. “Als deze serie van vier Repair Cafés in De Pijp iets heeft uitgewezen, dan is het wel dat er in deze buurt animo is om dit structureel te organiseren. Om dat van de grond te krijgen, hebben we alleen wel financiers nodig. Daar zijn we nu dus naar op zoek”, aldus Postma.

Ze adviseerde de fans om op 27 juni naar Amsterdam-West te komen. Dan wordt daar, voor de tweede keer dit jaar, een Repair Café gehouden in buurtcentrum De Havelaar.

Repair Café op televisie
In het Repair Café was op 6 juni ook een cameraploeg aanwezig, die opnamen maakte voor een nieuw televisieprogramma van omroep Llink. Dat programma, getiteld De Vlinderrevolutie, wordt deze zomer uitgezonden, vanaf 11 juli.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top