skip to Main Content

De Noord-Brabantse gemeente Uden heeft Repair Café-bedenker Martine Postma geëerd met een oorkonde voor de ‘Doe Democratie’. Martine kreeg de oorkonde op maandag 2 november uitgereikt door burgemeester Henk Hellegers. Volgens Hellegers leveren de meer dan achthonderd Repair Cafés wereldwijd een enorme bijdrage aan een duurzame wereld. “Wij zijn je zeer erkentelijk voor dit succes”, zei de burgemeester.

Beter leefklimaat
Martine was door de organisatoren van Repair Café Uden uitgenodigd om over de ontwikkeling van het Repair Café te komen vertellen op de tweede G1000-bijeenkomst. Onder die noemer willen inwoners, instellingen, bedrijven en de gemeente komen tot een beter leefklimaat in Uden.

Repair Café Uden zelf draagt daar al enige jaren actief aan bij. Het initiatief is breed bekend en vrijwilligers en bezoekers zijn enthousiast, bleek ook bij de Repair Café-kraam op de G1000-markt.

Martine kreeg een jurk gemaakt van stropdassen
Martine kreeg een jurk gemaakt van stropdassen

Avondjurk van stropdassen
Behalve een oorkonde kreeg Martine ook een avondjurk, door vrijwilligers van het plaatselijke Leercafé gemaakt van stropdassen. “Nu die in het dagelijks leven steeds minder nodig zijn, wordt het zaak om er een andere toepassing voor te vinden. Want weggooien is natuurlijk zonde”, zei Ary Stuifbergen van Repair Café Uden, geheel in lijn met het Repair Café-motto ‘Weggooien? Mooi niet!’.

Martine was erg verrast door de cadeaus. Ze beloofde met de jurk – die bíjna perfect zat – nog heel even naar de naaiafdeling van een Repair Café in Amsterdam te gaan. “Daarna zal ik een foto opsturen waar ik helemaal op sta.”

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top