skip to Main Content

Geïnspireerd door de Repair Bus heeft ook het team van Repair Café Heerlen besloten dit voorjaar op tournee te gaan. De Heerlense reparatiedeskundigen brengen eind mei een bezoek aan het iets noordelijker gelegen Brunssum, om de inwoners ook daar weer aan het repareren te krijgen. Zo verspreidt het Repair Café-virus zich door Limburg.

“We zijn door een woningbouwvereniging uitgenodigd om naar Brunssum te komen”, vertelt Petra Timmermans van Transition Town Heerlen-Parkstad, die sinds eind vorig jaar Repair Café-bijeenkomsten organiseert in de Limburgse gemeente. Woningcorporatie Weller wil zich in de toekomst meer gaan bezighouden met duurzaamheid en milieu.

Telkens nieuwe groepen
Timmermans: “In dat kader gaat de corporatie een aantal bijeenkomsten organiseren voor haar huurders. Reparatie en hergebruik van nog goede spullen past helemaal in het speerpunt om het bewonersgedrag te veranderen in de richting van duurzaamheid.”

Het Repair Café in Brunssum vindt plaats op zaterdag 28 mei, in de ruimte UPSTAIRS in hoogbouwflat Achter de Locht, aan de Europalaan. Daarna staan de Heerlense reparateurs open voor nieuwe uitnodigingen. Timmermans: “Wij verheugen ons op telkens nieuwe groepen bezoekers die even enthousiast alles uit de kast en van de plank halen om te redden wat er te redden is.”

Op zaterdag 26 maart wordt er overigens nog een Repair Café gehouden op de inmiddels bekende locatie Luciushof (zie de rechterbalk op deze pagina). Meer informatie is te vinden op de website van TT Heerlen-Parkstad.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top