skip to Main Content

Het Repair Café maakt niet alleen kans op een Nederlandse prijs. Ook internationaal is het duurzame en sociale concept opgevallen. Stichting Repair Café is genomineerd voor de Katerva Award. Katerva is een jonge, Britse organisatie die een wereldwijd platform voor verandering wil zijn.

Het Britse persbureau Reuters heeft de Katerva Award al omschreven als de ‘Nobelprijs voor Duurzaamheid’. Via een wereldwijd panel van experts op duurzaam gebied identificeert Katerva jaarlijks honderden kanshebbers voor de prijs.

Radicale innovatie
“We zoeken geen ideeën die kleine veranderingen in het bestaande systeem teweeg brengen. We zijn op zoek naar radicale innovatie, naar ideeën die het hele spel veranderen”, zo laat de organisatie weten.

Uit alle duurzame initiatieven die het Katerva-panel sinds dit voorjaar heeft onderzocht, zijn er honderd genomineerd voor de Award. Stichting Repair Café is daar dit jaar ook bij. Uit deze honderd worden binnenkort vijftig finalisten gekozen, verspreid over tien categorieën. Elke categorie krijgt een winnaar. Uit die tien winnaars wordt eind januari één overkoepelende winnaar gekozen.

Wereldniveau
Deze krijgt de Katerva Award 2012 en zal in contact worden gebracht met invloedrijke organisaties en bedrijven. De bedoeling is het initiatief op die manier zo snel mogelijk op wereldniveau te krijgen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top