skip to Main Content

logo-fneHet Repair Café begint nu ook in Frankrijk serieus aan te slaan. Stichting Repair Café heeft sinds de zomervakantie tientallen aanvragen van geïnteresseerde personen en groepen uit Frankrijk binnengekregen. “Een geweldige ontwikkeling”, vindt Repair Café-bedenker Martine Postma.

Convergences World Forum
Zij was op woensdag 10 september in Parijs om over het Repair Café te vertellen tijdens het Convergences World Forum. In het prachtige Hôtel de Ville nam ze deel aan een rondetafeldiscussie over de circulaire economie. Ze gaf onder meer antwoord op de vraag of het niet slecht is voor de economie als producten, door beter ontwerp en door reparatie, steeds langer meegaan en minder snel hoeven te worden vervangen.

“Volgens mij moeten we de zaak omkeren”, zei Martine Postma. “Ik denk dat er behoefte is aan goede producten die lang meegaan en die goed repareerbaar zijn. Als ons huidige economische model die behoefte niet stimuleert, dan moeten we proberen dat model aan te passen. Er zijn allerlei manieren denkbaar om duurzaamheid te stimuleren en tegelijkertijd de economie te laten bloeien.”

Martine noemde als voorbeeld het idee om de belasting op arbeid te verlagen en die op grondstoffen te verhogen. “Op die manier worden nieuwe producten duurder, maar wordt reparatie goedkoper. Daardoor wordt het beroep van reparateur vervolgens weer aantrekkelijker.”

Europese week van de afvalvermindering
In november krijgt het Repair Café een nog groter podium in Frankrijk. De overkoepelende milieuorganisatie France Nature Environnement nodigt in die maand haar 3.000 leden uit om een eigen Repair Café te organiseren tijdens de Europese Week van de Afvalvermindering.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top