skip to Main Content

Het eerste echte Repair Café buiten Amsterdam bevindt zich in Heerlen! Daar heeft de lokale Transition Town-groep het initiatief genomen om repareren terug te brengen in de buurt. De startbijeenkomst, in november, was een succes. Op zaterdag 29 januari kunnen inwoners van Heerlen en omgeving opnieuw aan de slag in het lokale Repair Café Gered Goed.

Het Repair Café wordt gehouden in de Luciushof, Putgraaf 3, van 13.00 tot 17.00 uur. Initiatiefnemer Petra Timmermans heeft er nu al weer zin in: “De sfeer tijdens de startbijeenkomst was zó goed, en de inzet van alle vrijwilligers zó groot – dat smaakt naar meer.”

Alles wat zich aandient
Bezoekers kunnen in Heerlen terecht met allerlei kapotte spullen: kleding, meubels, fietsen, kleine elektrische apparaten en alles wat zich verder nog aandient. Timmermans: “Er zijn allerlei vaklui aanwezig, dus kom gewoon langs. Er is altijd wel íemand die je kan helpen.” Ze voegt toe dat mensen ook naar het Repair Café kunnen komen met computerproblemen of vragen over computergebruik. “Ook Apple.”

TT Parkstad Heerlen kan voor de komende Repair Cafés nog extra deskundigen gebruiken. “Vooral elektro-monteurs zijn hard nodig, hebben we gemerkt”, vertelt Timmermans. “Maar ook mensen die andere reparatiekennis bezitten, en die het leuk vinden om die kennis met parkstadbewoners te delen, zijn van harte welkom om mee te doen.”

Interesse? Neem contact op met TT Parkstad Heerlen of stuur direct een mailtje naar de organisatoren van Repair Café Gered Goed.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top