skip to Main Content

Wil je samen je kapotte spullen repareren bij het Repair Café? Eind september kan dat voor het eerst in Ghana en Turkije. In totaal zijn er nu 29 Repair Café-landen, verspreid over zes continenten.

In de landen Slovenië, Letland, Polen en Azerbeidzjan opende begin dit jaar voor het eerst een Repair Café. In het Griekse Patras richtte Anastasios Nikoladakis een recycle-bedrijf op. Hij merkte dat hij veel van de ingeleverde spullen nog makkelijk kon repareren. Daarom opende hij in juni het eerste Repair Café van Griekenland.

Ghana en Turkije
Op 24 september, organiseert een hogeschool in Ghana een eerste Repair Café. De initiatiefnemer Chris Moller organiseerde al twee jaar Repair Café-bijeenkomsten in het Engelse Cottenham: “de Ghanese ingenieursstudenten zijn zeer praktisch en vindingrijk, maar hebben nog weinig repareerervaring. Als het een succes is, organiseren we nog meer bijeenkomsten.”

Faik Özen, vrijwilliger bij een Repair Café in Amsterdam, ging begin september voor een bruiloft naar Turkije. Vooraf mailde hij een Turkse stichting voor groene initiatieven. Of ze wat zagen in het Repair Café-concept? Ze reageerden enthousiast. Faik ging bij ze langs en niet veel later prikte de stichting een datum. Op 30 oktober is er voor het eerst een Repair Café in Istanbul.

Servisch startpakket
Wil je ook een Repair Café organiseren? Het startpakket is er al in het Engels, Frans, Duits, Spaans en Nederlands. Spreek je Servisch, hou deze website dan goed in de gaten. Binnenkort is het Repair Café-startpakket ook in die taal verkrijgbaar.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top