skip to Main Content

SenseoJe kapotte Senseo-koffieapparaat weggooien? Mooi niet! In november organiseren Repair Cafés door heel Nederland speciale Senseo-reparatie- dagen. Dit doen ze omdat het populaire koffieapparaat van Philips vaak ten onrechte bij het grofvuil wordt gezet. Volgens experts van het Repair Café is het repareren van een Senseo niet eenvoudig, maar zeker niet onmogelijk.

De speciale Senseo-werkgroep van de Nederlandse Repair Cafés heeft de maand november uitgeroepen tot Senseo-reparatiemaand. In deze maand organiseren 35 Repair Cafés bijeenkomsten waarop bezoekers met hun defecte Senseo terechtkunnen bij hiervoor getrainde reparateurs. Door dit gezamenlijk te doen, hopen ze meer aandacht te krijgen voor de repareerbaarheid van de koffiemachine, zowel bij de gebruikers als bij producent Philips.

Tot een jaar geleden wisten Repair Cafés vaak geen raad met de Senseo. Dat terwijl het apparaat in bijna alle Repair Cafés buiten-proportioneel vaak wordt binnengebracht.

Van reparatiehandleiding tot reparatiemaand
Bob van Dongen (Repair Café Deventer) en Simon Brattinga (Wageningen) besloten dat het probleem moest worden opgelost. Samen schreven zij een 33 pagina’s tellende reparatiehandleiding voor de Senseo. Voor alle mogelijke defecten zochten ze oplossingen. Van apparaten die nog maar halve kopjes willen zetten en rode lichtjes die niet meer stoppen met knipperen, tot een defect driewegventiel en een weigerende condensator.

Bob en Simon richtten, samen met nog vier personen uit diverse Repair Cafés, de landelijke Senseo-werkgroep op. In oktober leidden ze ruim 75 reparateurs uit het Repair Café-netwerk op tot Senseo-specialisten. Ze leerden hoe ze de koffiemachine kunnen openen, hoe die werkt, wat er allemaal kapot kan gaan en hoe ze dit kunnen repareren, liefst met nog bruikbare onderdelen van Senseo’s die niet meer te repareren waren.

Stichting Repair Café Nederland en de Senseo-werkgroep willen de resultaten van de landelijke Senseo-reparatiemaand bespreken met Philips, om te kijken hoe dit koffieapparaat in de toekomst kan worden verbeterd, en hoe het ook beter repareerbaar kan worden gemaakt.

Deelnemende Repair Cafés
De volgende Repair Cafés doen mee aan de landelijke Senseo-reparatiemaand:

Repair Café Aalst
Repair Café Aalten
Repair Café Alkmaar (De Hoef)
Repair Café Beetsterzwaag
Repair Café Binnenmaas
Repair Café Capelle a/d IJssel
Repair Café Delft
Repair Café Deventer
Repair Café Emmen
Repair Café Grave
Repair Café Harderwijk
Repair Café Heerenveen
Repair Café Heerhugowaard
Repair Café Heeze-Leende
Repair Café Huizen
Repair Café Kampen
Repair Café Korendijk
Repair Café Langedijk, Sint Pancras
Repair Café Langedijk, Oudkarspel
Repair Café Maarssen
Repair Café Middelharnis
Repair Café Nieuwegein
Repair Café Nootdorp
Repair Café Nijmegen
Repair Café Oud-Beijerland
Repair Café Poeldijk
Repair Café Strijen
Repair Café Tiel
Repair Café Uden
Repair Café Utrecht Oost
Repair Café Vught
Repair Café Winsem
Repair Café Zaandijk
Repair Café Zaltbommel
Repair Café Zwolle

Dit bericht heeft een reactie

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top